blogger Bergen op Zoom

5 tips voor het schrijven van goede mobiele teksten

Het schrijven van teksten doe je meestal achter je laptop of desktop. Het nieuwtje is klaar voor publicatie. Nog even checken of alles spik en span staat. En ja, klaar om te delen! Maar komt het artikel op jouw mobiele telefoon ook zo goed over als op jouw desktop? Een vijftal tips voor het schrijven van goede mobiele copy!

1: Schrijf kort en bondig

Lezen op relatief kleine schermen kost meer aandacht. Zorg daarom voor korte en compacte zinnen. Maak gebruik van aansprekende tussenkopjes en voldoende witregels. Dit maakt teksten gemakkelijker scanbaar voor de lezers.

2: Maximaal 3 zinnen per alinea

Op een mobiel ogen 3 zinnen als 5 of 6 zinnen. Beperk het aantal zinnen – afhankelijk van de lengte – tot maximaal 3 of 4 zodat mensen niet zoveel hoeven te scrollen.

3: Verklein afbeeldingen

Foto’s worden in de praktijk vaak in hoge resolutie geüpload. Daardoor laadt een site trager. Dit voorkom je door de foto’s te verkleinen. Vaak kan dit ook in het CMS van je website. Weet je niet hoe dit moet, neem dan contact op met je webbouwer of met ons.

4: Van belangrijk naar minder belangrijk

Net zoals bij een pers- of nieuwsbericht vermeld je het belangrijkste bovenaan. Van daaruit schrijf je naar minder belangrijk. Schrijf een sterke kop en maak van de eerste alinea een goede samenvatting, zodat bezoekers direct weten waar het artikel overgaat.

5: Download de Google documenten app

Via Google Documenten kun je exact zien hoe jouw artikel oogt op je mobiele telefoon.

A: Download de app en synchroniseer deze met de juiste Google account, zodat je bij je documenten kunt op Google Drive.
B: Schrijven op een desktop werkt prettiger, dus dat houden we voor nu ook aan.
C: Klaar met schrijven? Open het document dan op je mobiele telefoon.
D: Je hebt nu een weergave van jouw artikel op mobiel. Is het artikel niet helemaal naar wens, dan kun je zo aanpassingen doorvoeren.

Contact schrijven voor mobiel

Meer weten? Of wil je jouw teksten voor mobiel gebruik laten checken? Bel dan naar 010 – 800 53 26 of stuur een e-mail naar patricia@grazimedia.com.
Meer info over copywriting

Deel dit bericht

Laat een reactie achter