5 tips voor visuele content

Om succesvol te zijn met content is het belangrijk om een goede mix van tekstuele en visuele content in te zetten. Bij visuele content kun je denken aan foto’s, ontwerpjes en filmpjes. Wij mensen zijn visueel ingesteld en ‘absorberen’ visuele content sneller dan tekst. Welke mogelijkheden van visuele content zijn er? En waar kun je deze voor inzetten? In dit blog zetten wij een aantal mogelijkheden voor jou op een rijtje.

Cinemagraph GRAZImedia.com

GRAZIgraphs

Een GRAZIgraph is een cinemagraph ontwikkeld door GRAZImedia.com. Cinemagraphs zijn foto’s met bewegende details. Door bepaalde elementen in een foto te laten bewegen kun je op een creatieve wijze foto’s nog meer laten spreken. GRAZIgraphs trekken de aandacht en geven een website net dat beetje extra om nog meer indruk te maken op uw publiek. Je kunt een GRAZIgraph prima inzetten bij een lancering, een nieuw product of een stukje dienstverlening dat je extra onder de aandacht wilt brengen. Deze GRAZIgraph maakten wij voor I4Supply.

Foto’s

Goede foto’s zijn sfeerbepalend en versterken jouw verhaal en boodschap. Onderzoeken hebben uitgewezen dat teksten op het internet beter worden gelezen als zij kort en bondig worden geschreven én worden vergezeld van goede foto’s of afbeeldingen. Ieder zijn vak. Ga dus niet zelf aan de slag om kosten te besparen op fotografie. Doe het goed of doe het niet. Eigen gemaakte foto’s geven vaak een minder professionele indruk. Uiteindelijk gaat het dan ook ten koste van het bedrijfsimago. Laat eigen foto’s maken in plaats van gebruik te maken van de foto’s van bijvoorbeeld een leverancier. Durf te kiezen voor een uitstraling die niet voor de hand ligt in jouw branche, zodat je op een positieve wijze opvalt. Met unieke foto’s scoor je hoger in de ranking van Google en positioneer je jouw organisatie op een onderscheidende manier.

reclamebureau Bergen op Zoom

Filmpjes

YouTube is na Google de belangrijkste zoekmachine. En dat zegt alles. Door goed gemaakte bedrijfsfilms en (product-)animaties in te zetten, kun je meer traffic naar jouw website of webshop creëren. Met een filmpje kun je in een vrij kort tijdsbestek een goede indruk geven van jouw organisatie. Je kunt jouw doelgroepen letterlijk een kijkje in jouw keuken geven. Dat kunnen stakeholders, maar ook potentiële nieuwe medewerkers zijn, die jij op deze wijze kennis laat maken met jouw organisatie. Filmpjes kun je ook prima inzetten om uitleg te geven over projecten.

Vlogs

Met een vlog deelt je jouw gedachten en kennis via een filmpje. Klanten en prospects krijgen met een vlog een nog betere indruk van jou en jouw bedrijf. Ze zien en horen je immers praten en bewegen en maken als het waren online ‘persoonlijk’ kennis met jou. Net als bij netwerken kiezen mensen eerder voor personen waar ze een goede indruk van hebben. Met een vlog blijf je langer in het geheugen van mensen en zorg je voor meer herkenbaarheid. Door te vloggen laat je prospects op een laagdrempelige wijze kennismaken met jou en jouw organisatie.

Infographics

Een infographic is een combinatie van beelden, quotes en cijfers die op creatieve wijze worden ingezet om kennis en informatie over te dragen. Met een infographic kun je een complex verhaal eenvoudig maken. Goede infographics worden vaker gedeeld via social media, waardoor er nog meer mensen kennis maken met jouw bedrijf.

Infographic OnderwijspioniersBron: Onderwijs Pioniers

Contact tips visuele content

Wil je graag weten welke vorm van visuele content het beste bij jouw doelstellingen past? Wij informeren je graag over de mogelijkheden. Bel naar 010 – 800 53 26 of stuur een e-mail naar info@grazimedia.com voor advies of het inplannen van een afspraak.

Meer info over visuele content

Deel dit bericht

Laat een reactie achter